|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
Bucuresti
Data înscrierii: Jul 05, 2006 Mesaje: 23
:
|
Trimis: Mie 02 14, 2007 12:26 am Titlul subiectului: Demolare ilegala Bd. Balcescu/Magheru Piata Universitatii |
|
|
Pe lista monumentelor istorice de pe situl Ministerului Culturii (www.cultura. ro) :
373 B-II-a-B-18103 Ansamblul de arhitectură "Bd. Nicolae Bălcescu, între str. C. A. Rosetti și str. Batiștei sector prima jum. sec. XX"
Daca se va produce acea fractura in Bd. Magheru cu acel bloc de sticla negricioasa, practic toate eforturile noastre ale cetatenilor de a pastra zona istorica - parte a identitatii nationale - sunt zadarnice. Asta pentru ca odata precedentul creat il vor invoca ca sa distruga toata zona Bd. Magheru si Calea Victoriei.
De ce se concentreaza Videanu si acolitii lui rechini pe aceasta zona? Nu ii intereseaza ca distrug istoria, ca distrug identitatea, ii intereseaza doar ca este o zona foarte centrala. Si mai ales ca pot lua cladirile respective de la stat sau cumva iau terenurile cu pricina prin diverse afaceri foarte dubioase. De aceea prefera sa intre aici - inceraca demolari precum la Policlinica Coltea doar ca sa puna mana pe terenuri centrale.
Nu sunt romani acesti oameni. Sunt niste escorci.
Ceea ce se intampla este o atrocitate fara de seaman, este un genocid cultural si la adresa istoriei capitalei.
Este nevoie sa facem ceva pana nu vom avea tot Bd. Magheru si toata Calea Victoriei plina de blocuri.
Blocuri de sticla vor fi si la Semanatoarea, si la Trafic Greu, sunt si in Piata Victoriei si or sa tot fie de acum inainte- si este normal ca in zonele care nu sunt istorice, orasul sa aiba constructii zgarie nori.
Orice oras isi pastreaza insa si zona istorica.
Am fost in San Diego si sunt 3 bulevarde paralele (cum ar fi la noi Bd. Magheru cu prelungirea sa Balcescu si Bratianu cu bulevardul paralel Calea Victoriei si am putea adauga Bd.-ul Lascar Catargiu (fostul Ana Ipatescu)).
San Diego nu are o zona istorica ca Bucurestiul insa o pastreaza.
Vancouver are si el o zona istorica, foarte frumoasa. Este frumoasa pentru ca este pusa in valoare, sunt multe buticuri, cafenele si terase, restaurante, deci totul este facut pentru turisti sau pentru cei care vor sa petreaca o zi placuta. Vreti sa va fac fotografii cu centrul istoric din Vancouver? Nu sunt cladiri deosebite dar zona este pastrata cu sfinetnie.
Si Hollywood isi pastreaza centrul istoric, si San Francisco (am poze si cu San Francisco istoric si cu San Diego istoric, cred ca am mai trimis pe grup, daca cineva le doreste sa-mi scrie).
Daca vorbim de Europa, atunci aici majoritatea oraselor si-au pastrat o zona mai mare ca zona istorica. Nu exista in Parisul istoric nici un bloc turn, desi zona istorica a Parisului este trei sferturi din Paris - bine, la ei orasele din afara Parisului se considera si ele ca facand parte din Zona Marei Metropole Paris (Ile de France). In acele orase din jurul Parisului, care impreuna sunt de 3 ori mai mari decat Parisul desigur ca s-au construit blocuri, nu era zona istorica.
--------
Reatasez harta (cu dreptunghiuri galbene sunt cladirile protejate pe ambele trotuare ale Bd. N. Balcescu). Ce este cu rosu se doreste a fi demolat, ce este cu gri nu stiu care ar fi pozitia exacta a acelui imobil.
http://www.romanianews.net/modules.php?name=coppermine&file=displayimagepopup&pid=293&fullsize=1
Pe lista monumentelor istorice pe str. Campineanu:
705
B-II-m-B-18420 Imobil Str. Câmpineanu Ion 2 sector 1 1920
706 B-II-m-B-18421 Fostul Hotel Negoiu Str. Câmpineanu Ion 16 sector 1 prima jum. sec. XX
707 B-II-m-B-18422 Blocul Adriatica Str. Câmpineanu Ion 20 sector 1 sf. sec. XIX
708 B-II-m-B-18423 Sala Palatului Str. Câmpineanu Ion 28 sector 1 jum. X
Pe Bd. Balcescu:
373
B-II-a-B-18103 Ansamblul de arhitectură "Bd. Nicolae Bd. Bălcescu Nicolae , între str. C. A. Rosetti și str. Batiștei sector prima jum. sec. XX
Bălcescu"
374 B-II-m-B-18104 Imobil Bd. Bălcescu Nicolae 7 -9 sector 1 prima jum. sec. XX
375 B-II-m-B-18105 Imobil Bd. Bălcescu Nicolae 24 sector 1 prima jum. sec. XX
376 B-II-m-B-18106 Imobil Bd. Bălcescu Nicolae 26 sector 1 prima jum. sec. XX
377 B-II-m-A-18107 Biserica "Prea Sfântul Mântuitor" - Italiană Bd. Bălcescu Nicolae 28 sector 1 prima jum. sec. XX
378 B-II-m-B-18108 Bloc Malaxa-Burileanu Bd. Bălcescu Nicolae 35 -35 A sector 1 1935 - 1937
pe str. Academiei:
212
B-II-m-B-17930 Imobil (PMB) Str. Academiei 3 -5 sector 1 sf. sec. XIX
213 B-II-m-A-17931 Biserica "Sf. Nicolae - Dintr-o zi" Str. Academiei 22 sector 1 1702, 1915
http://www.cultura.ro/sectiuni/Patrimoniu/Monumente/lista/bucuresti.pdf
Asa este cum a subliniat si domnul arhitect Alexandru Nits, zona de pe Magheru este ca ansamblu pe lista monumentelor istorice, la fel este si zona de pe Bd. Balcescu (prelungirtea lui Magheru), adica exact zona unde se doreste demolarea.
Referitor la harta cu monumentele istorice de pe lista MCC.
Se pare ca pe str. Campineanu la nr. 2, chiar acolo unde se doreste demolarea ar fi un monument istoric. Este corect ca acea cladire de pe colt Campineanu cu Bd. Balcescu ce se doreste a fi demolata este pe lista monumentelor istorice la pozitia 705 B-II-m-B-18420
| Description: |
| Cladirea lasat nerenovata si in paragina de pe Bd. Balcescu, cladire aflata pe Lista Monumentelor Istorice - este chiar in pericol de demolare |
|
| Filesize: |
229.21 KB |
| Viewed: |
371 Time(s) |

|
| Description: |
| Cladirea lasat nerenovata si in paragina de pe Bd. Balcescu, cladire aflata pe Lista Monumentelor Istorice - este chiar in pericol de demolare |
|
| Filesize: |
199.34 KB |
| Viewed: |
359 Time(s) |

|
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|
 |
|